Tocanita de vitel

de Cris2711 in Vita, 9 Mai 2015 | 5787 vizualizari

 

Am avut o bucata faina de carne de vitel si m-am hotarat sa o fac tocanita, tare buna a iesit ;;) alaturi am avut ca si garnitura galuste de paine(Semmelknödel) - sunt niste galuste facute din chifle, o reteta bavareza pe care o voi posta in perioada urmatoare. Am mancat si cu sfecla rosie.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g carne de vitel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 2 morcovi
  • 3 rosii
  • sare
  • piper mozaic
  • boia
  • 2 linguri de faina
  • ierburi de Provence
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel:

Pentru inceput se pregateste carnea taiata cubulete ca si pentru Gulas.

Se pregatesc toate legumele taiate dupa preferinta.

Intr-o oala de marime mijlocie am calit ceapa in ulei de masline incins,apoi am adaugat boia si piper mozaic.

Apoi se adauga carnea care se caleste in ceapa cam 3 minute.

Apoi se adauga apa circa 2,5 l apa.

Cand fierbe,se indeparteaza spuma.

Apoi se adauga legumele.

Se lasa la fiert cam 90 de minute pana este carnea frageda.

Se adauga si ierburile de Provence si sare dupa gust.

Intr-un castronel se pune faina peste care se toarna putin cate putin sos din tocanita.

Aceasta compozitie se toarna peste tocanita.

Dupa preferinta se poate orna si cu frunte tocate de patrunjel.

Se serveste langa o garnitura si cu salata.

TIPS-URI

1

O garnitura potrivita ar fi: piure, orez sau galuste de paine bavareze.

2

O salata verde, asortata, sfecla rosie sau varza murata.

3

Se poate adauga dupa preferinta si o foaie de dafin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel cu ciuperci si pastai